Eu sunt Crina si pasiunile mele sunt: nutritia si alimentatia plant-based, psihologia, cititul, gradinaritul si MUZICA 🎶
❤️IUBESC oamenii cu suflete frumoase si toate animalele, indiferent de rasa, specie sau culoare -am 3 catei 🐶 si cateva pisicute 😻
Inca de cand eram copil iubeam toate animalele din ograda bunicilor si era o tragedie mare cand trebuiau sacrificate. 💔
La 25 de ani am renuntat la carne, desi cochetam cu ideea de mult timp. In adolescenta alegerile alimentare erau limitate -mancam ce se pregatea in casa, insa cand am inceput sa gatesc am redus gradual cantitatea.

Toata adolescenta am avut surplus de greutate si am suferit pentru ca nu aratam bine. 😟😟

Am incercat de multe ori sa ma infometez, slabeam si apoi ma ingrasam la loc. Nu reuseam sa castig “lupta” cu kilogramele in plus.
La 23 de ani am slabit folosind anumite suplimente alimentare, solutie pe care si astazi o recomand celor care nu au timp sau chef sa isi prepare zilnic hrana echilibrata din punct de vedere nutritiv.
Dupa ce am slabit… a aparut dorinta de a avea o alimentatie mai echilibrata pentru ca nu imi doream sa fac abuz de suplimente alimentare pentru tot restul vietii si nici sa revin la obiceiurile si retetele de pana atunci, care ma ingrasasera.
M-am apucat sa fac propriul research pe internet, am citit carti de nutritie, m-am consultat cu mai multi nutritionisti si am descoperit ca fiecare imi recomanda diete diferite, bazate pe principii diferite. Toate erau ok, toate ma ajutau sa imi mentin greutatea, insa atunci am realizat ca:

Alimentatia echilibrata NU ARE O “RETETA” UNICA. 

 Mi-am dorit sa am propria “reteta” care sa imi mentina greutatea, sa contina un aport ridicat de nutrienti, care sa imi si placa si sa includa alimentele mele preferate, nu doar “legume fierte”.

Si am reusit.

 

Desi simteam ca noua “reteta” era ok, pentru ca ma simteam bine cu ea, aveam energie si nici nu ma ingrasam, am considerat ca este important sa imi verific cunostintele si sa aflu si mai multe informatii concrete, inainte de a o impartasi si altora.
In 2016 m-am inscris la Universitatea de Biochimie Nutritionala Cornell din USA pe care am promovat-o cu succes in anul 2018. 🎓
In cei 2 ani de studiu mi-am confirmat multe obiceiuri alimentare si am avut ocazia sa invat o sumedenie de lucruri noi de la Colin Campbell, initiatorul proiectului STUDIUL CHINA, care mi-a fost profesor.
Pe langa nutritia optima pentru adulti, am invatat si notiuni elementare din psihologie, ce stau la baza obiceiurilor alimentare.
Despre tot ce am invatat in ultimii 8-9 ani astazi vorbesc atat pe retelele de socializare, cat si in cursurile pe care le sustin despre cum iti poti concepe propriul meniu personalizat folosind alimentele tale preferate, cum poti sa imbunatatesti obiceiurile alimentare si cum te poti motiva pentru a si reusi sa mentii noile obiceiuri alimentare, diferite de cele cu care te-ai obisnuit pana acum.

“ Nu am fost obisnuita sa mananc echilibrat, dar am avut dorinta de a invata. ”