De ce psihonutritie?

Pentru ca prin psihonutritie integram atat biochimia alimentelor (nutritia), precum si psihologia comportamentului alimentar ce determina obiceiurile alimentare de zi cu zi.

Pentru ca ceea ce mancam “trece prin stomac”, insa intentia de a manca este generata de mintea noastra.

 

Ce vei descoperi pana la finalul cursul de psihonutritie?

  1. De ce mananci ce mananci
  2. Ce sa faci (concret) pentru a imbunatati obiceiurile alimentare de zi cu zi
  3. Cum sa alegi ingrediente cat mai sanatoase, cum sa le asociezi si prepari pentru:
  • digestie optima
  • reglarea greutatii
  • si aport nutritiv echilibrat ❤️

In plus, te voi invata cum sa iti concepi propria dieta personalizata, pentru a raspunde nevoilor zilnice ale organismului tau.

Informatia teoretica a cursului, cu privire la biochimia alimentelor si efectele asupra sanatatii pe termen lung, are la baza studiile de ultima ora ale Universitatii Cornell USA. O parte din aceste informatii sunt mentionate si in Studiul CHINA, in caz ca iti este familiara aceasta carte.

Cum se desfasoara cursul de psihonutritie?

Online, timp de 4 saptamani.  Vom comunica eficient, in timp real in cadrul unei video-conferinte la orele stabilite saptamanal.

Dupa fiecare sesiune poti pune intrebari care sa te ajute sa iti clarifici si sa aprofundezi noile informatii, pentru a integrarea cu usurinta noile concepte in viata ta de zi cu zi.

In plus, vei avea acces la un grup special creat pentru suport zilnic pe toata durata cursului.

 

Cursul iti va raspunde la urmatoarele intrebari: 

Ce alimente includ intr-o dieta echilibrata?

In prima parte a cursului vom detalia impreuna grupele alimentare, proprietatile acestora, avantajele si dezavantajele consumului fiecarei categorii si subcategorii, pentru a avea o mai buna intelegere despre alimentele accesibile din zilele noastre.

Cum asociez alimentele pentru o digestie cat mai usoara si o absorbtie optima a nutrientilor?

Alimentele, cu precadere cele de origine vegetala, sunt benefice organismului datorita nutrientilor, aminoacizilor si a grasimilor sanatoase. Componenta si proprietatile initiale ale alimentelor se modifica cand: sunt asociate cu alte alimente, cand sunt preparate termic sau chimic si cand sunt digerate, influentand astfel capacitatea organismului de a le descompune prin digestie si de a le absorbi in sange.

Unele asocieri pot provoca diverse afectiuni ale sistemului digestiv de la balonari, gaze, diaree, constipatie pana la iritarea cronica a intestinelor si a peretilor gastrici.

Ce mananc zi de zi pentru a acoperi nevoile nutritive ale corpului meu?

Vei raspunde cu usurinta la aceasta intrebare cand vei termina cursul. Tot atunci vei primi si un ghid de orientare cu categoriile alimentare, alimentele din subcategorii si componenta lor nutritiva.

De ce mananc ce mananc si cum pot sa imbunatatesc obiceiurile alimentare de zi cu zi?

Vei intelege cauzele emotionale si factorii determinanti ai comportamentului alimentar si vei primi ghidare pentru a face alegeri constiente, in beneficiul sanatatii tale pe termen lung.

Cursul de psihonutritie implica si o componenta practica, teme pentru acasa 🙂

Sper ca nu te sperie gandul ca vei avea de lucrat la sanatatea ta in timpul liber. 😉

Data de incepere a cursului va fi anuntata in comunitatea Natural WOMAN Club si pe e-mail.

 

 

[sibwp_form id=9]