fbpx

Pentru mine,

o detoxifiere cat mai naturala si cat mai eficienta

presupune sustinerea zilnica a organismului si a sufletului. Astfel, mentinem functiile naturale de detoxifiere si de eliberare emotionala active.

DETOX Retreat: Body & Mind Cleanse

Corpul nostru este o “inginerie” atat de complexa incat nici cu cea mai performanta tehnologie a zilelor noastre nu putem sa il “descifram” in totalitate.

Face atatea lucruri interesante pentru a ne tine in viata si pentru a ne ajuta sa ne simtim mai bine, de fiecare data cand primeste “combustibilul” de care are nevoie…

Si pentru corp si pentru suflet… 

Corpul nostru este performant, insa marele lui defect este ca nu este “imun” la tot ce primeste, atat sub forma fizica, cat si la nivel emotional.

Se resimte atat dupa perioadele in care nu are suficiente resurse nutritive, cat si dupa perioade de expunere permanenta la un nivel ridicat de stres.

Echilibrul este idealul, este dieta perfecta.

Insa eu una, caut echilibrul, nu perfectiunea …

Cum mentinem echilibrul?

Din punctul meu de vedere, dieta perfecta este dieta echilibrata si consider ca in alimentatia de zi cu zi  este esentiala existenta alimentelor care sa sustina detoxifierea naturala a organismului, si periodic diete de detoxifiere pentru a elimina surplusul de toxine acumulat.

Cum ne pregatim pentru detoxifiere? 

Avand…o discutie in particular despre relatia dintre noi si mancare si apoi trecem la partea practica. Gatim, discutam despre gusturi, arome si schimbarile pe care le observam in zilele in care mancam 100% RAW, cat mai sanatos, echilibrat nutritv si caloric.

De ce detoxifiere? 

1. Pentru a avea cateva zile la rand cu consum minim de anti-nutrimente.  

Anti-nutrimentele distrug resursele nutritive disponibile in organism si impiedica absorbtia acestora.

Sunt prezente in alimentele procesate chimic, “gata-preparate” sau semi-preparate, in fructe si legume tratate cu pesticide sau modificate genetic, in alimentele prajite, arse la gratar (acrilamida) sau pregatite la cuptorul cu microunde ,  FTALATII (BISPHENOL-A) preluati de alimente, apa sau sucuri, din ambalajele de plastic sau altele. In afara de anti-nutrimentele artificiale, create de om, exista si plante ce “fabrica” cativa anti-nutrimenti, pe care ii plaseaza in seminte, pentru a le proteja de diversi daunatori din natura (acidul oxalic, acidul fitic).

O viata fara toxine e imposibil de trait. Iar echilibrarea balantei in favoarea sanatatii, presupune un consum responsabil de fructe, legume si alte alimente de origine vegetala in proportie de minim 60% din necesarul zilnic de calorii.

Pentru un proces de detoxifiere cat mai eficient, recomand consumul de fructe si legume proaspete, BIO, si apa -filtrata sau imbuteliata in recipiente de sticla.  

2.Pentru a creste aportul de nutrienti esentiali ce sustin procesele naturale de detoxifiere ale organismului.

Stim ca fructele, legumele, verdeata si alte alimente de origine vegetala sunt cele mai bogate alimente in nutrienti.

Aici incepe joaca care mie imi place cel mai mult!

ASOCIEREA ALIMENTELOR 

In cadrul programului de detoxifiere, la fel ca si in dietele personalizate ingredientele trebuie sa fie alese in functie de proprietati si valori nutritive, complementare sau asemanatoare, si asociate in functie de modul in care oganismul nostru le digera.

Astfel, digestia este mult mai usurata si nutrientii sunt absorbiti mai eficient in organism si pe termen lung, contribuie la:  

  • reglarea greutatii
  • sanatatea pielii
  • si la imbunatatirea starii generale.

 

Daca vrei sa tinem impreuna un detox cu retetele mele speciale, iti fac cadou participarea la un program.

Da click aici:  DETOX RETREAT: Body & Mine Cleanse si urmeaza pasii pentru inscriere.

Cu drag,

Crina XoXo

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *