Humusul cu sfecla rosie

Este  o metoda ingenioasa pentru a integra in alimentatie sfecla rosie. Mie imi placea sfecla rosie doar in otet, iar consumul de otet nu este indicat atat de des pe cat este recomandat sa consumam sfecla rosie.

Sfecla rosie este in categoria alimentelor cu continut ridicat de amidon. Daca ai urmarit filmuletele mele despre cum se combina corect alimentele, eu am tot vorbit de combinarea alimentelor in functie de acidatea pe care o au, cat si despre felul in care se metabolizeaza in organism alimentele.

Ce e de stiut… este ca alimentele care contin amidon au nevoie de un mediu cat mai alcalin pentru a se digera corect si daca adaugam peste ele otet (care are o aciditate de minim 5%)… digerarea nu va fi optima.

Daca mancam doar pentru gust, nu este nicio problema, insa daca vrem ca nutritentii din sfecla (Complexul de B-uri >>contine si B12<<, potasiul, manganul, vitamina C, pro-vitamina A si alti antioxidanti, magneziul, fosforul, fierul, etc) sa fie asimilati ii vor crea mediu propice pentru digerare si pentru asimilare.

Sfecla rosie, fiind considerata o planta-cereala are nevoie de grasimi nesaturate pentru a putea fi mai bine digerata, asa ca introducand-o intr-o reteta de hummus in care adaugam si uleiuri vegetale si seminte vom contribui si la asimilarea nutrientilor din componenta.

Ustensile:

  • blender de viteza mare;
  • cuptor;
  • 1 bol;
  • razatoare;
  • cutit;
  • storcator citrice manual
  • tocator;
  • lingura si cana pentru a masura cantitatile.

Timp & Dificultate:

1 h (trebuie sa coci sfecla rosie 45 minute). Easy.

    Ingrediente:

     

    • 1 sfecla rosie medie;
    • 1 cana seminte de susan;
    • 1/2 cana caju crud;
    • coaja 1/2 lamaie;
    • sucul 1/2 lamaie;
    • 2 catei de usturoi;
    • 4 linguri ulei vegetal (eu am folosit de susan, insa merge si de rapita, sau chiar si de masline extra-virgin);
    • 2 linguri de tahini/ curcuma;
    • sare si piper dupa gust.

    Cum se prepara? 

    Pasul 1: Se spala bine sfecla rosie si se baga la cuptor pentru 45 minute la 180 grade. Cuptorul trebuie sa fie incalzit de inainte.

    Pasul 2: Se pun semintele de susan intr-un bol si se adauga 1 cana cu apa.

    Daca iti e mai simplu, pasii 1 si 2 ii poti face cu o seara inainte.

    Dupa 45 minute:

    Pasul 3: Se curata sfecla de coaja si se taie in bucatele mici. Dupa, se lasa la racit.

    * Iti recomand sa nu folosesti tocator de lemn pentru ca poate ramane patat.

    Pasul 4: Se rade coaja de la 1/2 lamaie si se stoarce sucul. Sucul si coaja le poti pune in blender.

    Pasul 6: Semintele de susan (cu apa cu tot) se adauga peste sucul si coaja de lamei si se amesteca pentru cateva secunde pana obtii o pasta.

    Pasul 7: Adauga si 1/2 cana de caju crud in blender si mixeaza pana se incorporeaza.

    Pasul 8: Curata 2 catei de usturoi si toaca-i marunt, apoi adauga-i in blender.

    Pasul 9: Adauga in blender 2 linguri de tahini si 4 linguri de ulei (ce preferi).

    Pasul 10: Se adauga si sfecla rosie in blender, se sareaza si pipereaza (dupa gust) si porneste blenderul pana cand devine o pasta.

    Daca mai e nevoie de lichid, mai poti adauga o lingura de ulei vegetal sau chiar si putina apa.

    Pofta buna!

    Mie asa mi-a iesit, a fost o bunatate si l-am servit cu lipie si cu legume.

    PS>>> Cand incerci reteta, arata-ne cum iti iese in clubul nostru de femei gospodine, frumoase si sanatoase:  NATURAL WOMAN Club de pe Facebook.

    Categorii: Stil de viata

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *