Branza vegana

Cea mai delicioasa branza vegetala pe care am gustat-o vreodata! Nu dureaza mult sa o prepari, insa trebuie sa ai rabdare pana a2-a zi ca sa se “aseze”.

Ca orice branza, are nevoie de timp pana se scurge lichidul din ea.

E genul acela de reteta pe care o faci in timp ce faci 1000 de alte lucruri pe langa, insa care aduce un plus de sanatate celor care o consuma.

Caju este renumit pentru proprietatile sale nutritive si nu mai zic de drojdia inactiva din compozitie, care este ca un supliment de B-uri.

Pentru a pregati aceasta branza vegana ai nevoie de urmatoarele:

Ustensile:

  • blender de mare viteza;
  • 1 cutit;
  • 1 razatoare;
  • 1 storcator de citrice;
  • 1 pahar, 1 lingura si 1 lingurita pentru a masura;
  • 1 sita maricica;
  • tifon / prosop fin de bumbac.

Ingrediente:

  • 240 gr caju;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi;
  • coaja de la o lamaie mica / lime;
  • zeama de la 2 lamai mici/ lime sau de la 1 mare;
  • 3/4 pahar apa plata / filtrata;
  • 2 lingurite drojdie inactiva nutritiva ( eu folosesc de la Sanovita);
  • 1/2 lingurita sare de mare / Himalaya;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 1 legatura de marar.

Timp & Dificultate:

Efectiv, iti ia maxim 20-30 de minute, deci e o reteta super-easy doar ca are nevoie de timp intre etape.

Cum se prepara?

Ziua 1: Am pus 240 gr de caju la inmuiat in apa si le-am tinut la frigider 12 h minim.

Ziua 2: Am dat pe razatoare o lamaie, am stors zeama de la 2 lamai si mi-am adunat toate celelalte ingrediente. Am scurs caju-ul de apa si le-am pus pe toate in blender.

 

 

 

 

 

 

Le-am mixat aproape 2 minute, pana am obtinut o crema aerata.

 

 

Dupa, am pus sita intr-un caston cu prosop peste ea si am turnat crema. Am bag castronul la rece pana a doua zi.

Eu am folosit un prosop fara “puf” de bucatarie 100% din bumbac si nu s-a scurs tot lichidul din ea, a ramas mai moale.

 

Daca vrei o textura mai tare trebuie sa folosesti neaparat tifon. Mie mi-a iesit tartinabila. Poti face cum vrei, pentru ca oricum gustul este acelasi, adica super-delicios!

Ziua 3: Scoti branzica de la frigider o rastorni pe o farfurie si presari pe ea marar proaspat tocat.

Si gata! Asta e tot!

Mare branza 🙂

Eu am servi-o cu paine wasa (integrala).

Pofta mare!

P.S.: Cand prepari reteta, arata-ne cum iti iese in grupul nostru de femei gospodine de pe Facebook, Clubul Natural Woman. 

 

Categorii: Stil de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *