Parmesan Vegetal

Fie ca esti vegana, vegetariana sau pur si simplu vrei sa incerci gusturi noi reteta aceasta de parmesan vegetal iti va “gadila” papilele.

Seamana foarte mult cu parmesanul normal, chiar si prin textura. Cand il pui peste paste se topeste si devine cremos. *Cheesy – Yummy*

O sa tot incerc retete de genul, asa ca poti urmari blogul. Mi-am propus sa renunt treptat la lactatele din comert si varianta aceasta din caju mi se pare dementialaaaa!

In plus, daca punem in balanta si ce e mai sanatos… probabil parmesanul vegetal ar castiga confruntarea in fata celui de origine animala, continand: cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor, acid oleic, seleniu, vitamina E, complexul de B-uri, etc.

Consider ca alimentatia trebuie sa fie si panaceu, de aceea sunt atat inventiva in bucatarie si iubesc sa combin atat gusturi, cat si nutrienti.

Gata cu vorba, acum sa trecem la fapte. 🙂

Pentru reteta de parmesan vegetal ai nevoie de urmatoarele:

Ustensile:

  • blender de viteza mare
  • lingurita si lingura pentru masurat
  • cantar de bucatarie… in cazul in care ai cumparat caju vrac si nu ai cantitatea pe eticheta

4 Ingrediente:

  • 90 grame caju crud
  • 3 linguri drojdie nutritiva inactiva
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4lingurita pudra de usturoi

Timp de preparare & dificultate

2 minute / super-easy

Cum se prepara?

Pui toate ingredientele in blender si le amesteci pana capata textura din poza. Simplu si delicios!

Recomandari:

Inainte de preparare clateste alunele de cateva ori in apa si apoi sterge-le bine pe un prosop.

Gura lumii spune ca… aceste “fructe-alune” pentru ca nu au coaja secreta un acid pentru a se proteja de insecte. E bine sa il inlaturam inainte de a fi consumate, pentru ca poate provoca anumite alergii. Insa daca pana acum ai mancat caju crud si nu ai patit nimic… e posibil sa nu ai alergie la aceasta substanta.

Partea buna: nu e niciodata stropit cu pesticide, creandu-si propria bariera naturala impotriva daunatorilor din mediu.

Pofta mare!

Cu drag,

Crina XoXo

P.S.: Daca incerci reteta, arata-ne o poza in grupul de gospodine de pe Facebook, Natural Woman Club.

Gospodinele merita laude asa ca ne auzim/ vedem in grup!

Categorii: Stil de viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *