fbpx

Scrub anti-inflamator

De ce e important scrub-ul

Un scrub curata pielea, indeparteaza celulele moarte de la suprafata ei si sebumul in exces si previne “infundarea” porilor. Conteaza si din ce il faci, pentru a creste beneficiile pe care le are asupra pielii. In acest articol o sa iti vorbesc despre un scrub anti-inflamator, datorita ingredientelor continute. 

Ritualul “Body Peeling”, daca este facut corect, este suficient sa fie repetat la 2 saptamani. Daca timpul iti permite, poti si saptamanal, dar nu mai des, fiind o procedura la limita de a deveni invaziva pentru piele.

Acesta este si motivul pentru care scrub-urile pentru corp nu sunt ok pentru fata, pentru ca pielea este mult mai subtire.

Deci, nu aplica si pe fata pentru ca risti sa iti provoci rani.

Reteta scrub anti-inflamator

Ingredientele:

  • 3 linguri de cafea macinata
  • 5 picaturi de ulei de rozmarin
  • 1-2 linguri de ulei de cocos sau orice ulei ai in casa pe care il folosesti la gatit.

Ingredientele cele mai importante din aceasta reteta sunt: cafeaua si uleiul esential de rozmarin. Ultimul ingredient, adica uleiul de cocos e pentru omogenizare, desi e si el benefic pielii.

 

Cafeaua 

Contine cafeina si poate regla o multime de probleme ale pielii de la roseata si inflamatie si celulita. Contine acizi care actioneaza ca si exfoliatori naturali. 

Si in plus… miroase si bine!

Uleiul de rozmarin

Are proprietati antiseptice, stimulente si actioneaza asupra sistemului circulator. 

Tips: Prin masare vei stimula sistemul periferic de circulatie al sangelui, adica vei pune sangele in miscare si vei deschide si porii curatandu-i de reziduuri.

E bine ca ingredientele scrub-ului sa fie cat mai naturale si benefice organismului, pentru ca ele intra in organism prin absorbtia la nivelul pielii.

******

Daca duminica, ziua pentru “Body Peeling” faci aceasta reteta impartaseste te rooog cum te-ai simtit dupa in comunitatea noastra, Natural Woman Club. 

Crina XoXo 

Ne vedem pe Facebook!

Categorii: Ingrijirea pielii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *