fbpx

Gimnastica faciala aka. Face Yoga

Ce este gimnastica faciala? In acest articol iti fac cunostinta cu Fumiko Takatsu. Ea este experta datorita metodelor sale consacrate de Yoga Faciala.

Face Yoga Method este folosita ca tehnica de rejuvenare si relaxare a fetei. O piele mai ferma, o fata mai luminoasa sunt rezultatele pe care le poti obtine daca te tii de un program care poate te poate ajuta chiar sa arati si mult mai tanara. 

Ea este parintele metodelor de yoga…pentru muschii fetei. La 42 de ani are o piele perfecta, cel putin, din punctul meu de vedere.

Aceasta sustine ideea ca nu pielea este cea care se lasa in timp, ci muschii din cauza expresiilor noastre faciale.

 

Cu cat stam mai mult incruntate sau triste, muschii fetei se indreapta in jos, la fel ca si colturile gurii. Si in plus, in acest proces “contribuie” si forta gravitationala.

Muschii faciali sunt tot muschi

Ma gandesc ca asa cum gimnastica este buna pentru sanatatea corpului pentru ca pune muschii in miscare nu are de ce sa nu functioneze si in cazul muschilor faciali.

Daca acum esti nemultumita in totalitate de fermitatea pielii tale, imagineaza-ti cum o sa fie peste 10-15 ani? Ei bine, acesta este motivul pentru care si eu am inceput de curand sa fac gimnastica faciala. La varsta de 30 de ani se spune ca trecem un prag care nu se resimte doar la nivel psihologic. Din acest punct al vietii intreg organismul are nevoie de o ingrijire din ce in ce mai buna pentru ca efectele imbatranirii incep sa isi faca simtita prezenta.

Asa ca, in fiecare seara de miercuri 5-10 minute mi le dedic exercitiilor pentru cresterea fermitatii pielii. In fond, imi “antrenez” muschii pentru ca acestia sa sustina mai bine pielea. Pielea este “lipita” de muschi, deci, ar trebui sa functioneze.

Va spun sincer ca nu este una dintre practicile mele vechi gimnastica faciala, insa de cand am dat de Fumiko pe Facebook am inceput sa ii urmaresc video-urile si mai mult, am inceput sa exersez si eu. *hehe*  Ma amuza “mutrele” pe care le fac in fata oglinzii, insa dupa o sesiune de 5-10 minute chiar imi simt muschii fetei mai relaxati, in special cei de pe frunte.

Exercitiul meu preferat pentru a preveni aparitia ridurilor este unul dintre cele mai simple exercitii. Te incurajez sa incepi cu el si dupa mai poti cauta si altele pe canalul ei de YouTube.

Poti face chiar mai mult de  5-10 minute daca timpul iti permite, insa important este sa te tii de un program constant.

Face Yoga sau gimnastica faciala presupune exercitii relaxante si unele le poti face chiar si la job cand te simti mai tensionata. Nici nu iti trebuie oglinda mereu.

Cu drag,

Crina XoXo

Categorii: Ingrijirea pielii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *